Hvad en du skal på ferie i ind- eller udland, om det er campingferie eller hotelferie, så kommer vi ikke uden om, at det koster ekstra penge. Det de fleste danskere ser mest frem til, er når ferien er lige om hjørnet isæ, hvis solen titter frem på en skyfri himmel.

Vi vil i denne artikel gennemgå, hvordan du kan spare på dit feriebudget, og få dine penge til og strække længere. Vi håber du vil finde dette brugbart.

Afbudsrejser

Er du den impulsive type, der bare skal vide du rejser på ferie i den og den periode, er dette en oplagt mulighed for dig. Afbudsrejser kan oftest bestilles 1-2 uger før afrejse, og jo længere du venter, jo billigere bliver rejsen ofte.rabatter til sommerferien

Grunden til afbudsrejser eksisterer er, at rejseselskaber ofte booker 100 værelser på et hotel i en given periode og 100 flysæder til denne rejse, mod de får priserne billigere, pga deres volumenkøb, men lykkedes de ikke med og sælge alle deres pladser i løbet af året, bliver disse tilbudt til en stærkt reduceret pris op til afgang.

Ulempen herved er du ikke er garanteret og finde en rejse. Du er ligeledes ikke garanteret et decideret hotel – dog er det ofte garanteret minimumsstandarder.

Gør brug af rabatkuponer?

Der er mange rejseselskaber eller flyselskaber der sælger gavekort til nedsatte priser, f.eks. betal 500 kroner og få et gavekort til en værdi af 750 kr, denne taktik blev især populær under coronakrisen, da det hjalp med og få noget cashflow til firmærne under denne.

Der er også mange rejseselskaber der tilbyder rabatkuponer til deres gæster, ved slutningen af deres ferie – disse kuponer løber oftest de næste 3 måneder, og kan give dig måske 500 kr rabat på din næste booking hos dem, hvis du bestiller inden for en given periode.
Dette gør rejseselskabet, for og holde dig inde som kunde og få dig til og blive.

Vind din ferie

Er du mere en lykkefugl, der afsøger sine muligheder, har du ret ofte mulighed for at vinde en rejse, gennem diverse konkurrencer på nettet.

Der er både forbrugerundersøgelser, hvor du som tak for dine svar, får et lod i trækningen om en rejse, eller rejseselskaberne udlodder selv et gavekort på x antal kroner, til en heldig nyhedsbrevsmodtager.

Denne metode er god til og opnå en gratis ferie, men kan ikke anbefales, at satse på, hvis man gerne VIL på ferie.
Se det mere som et lykkelod, vinder du er det positivt – og ellers gør det ingen forskel for dig.

Planlæg hele turen selv

Ovenstående tips er givet til dig, der foretrækker og rejse med et rejseselskab som Spies eller lignende. Dog er det i dagens Danmark, blevet lettere og lettere og arranger turen selv, der er sider der giver dig de bedste priser på hoteller, flyrejse, leje af biler og alt andet du behøves til den perfekte ferie, hvorfor du ofte kan spare nogle procenter ved selv og arrangere hele din rejse.

Ulempen ved selv og arrangere sin rejse er dog, går flyselskabet konkurs eller andet sted, hvor du allerede har betalt for går nedenom og hjem, så har du mistet de penge, du allerede har betalt – men vælger du et rejseselskab, er du dog dækket af rejsegarantifonden.