Mange unge vælger at tage en tur til udlandet i en længere periode – de tager et sabbatår, siger vi, og så er det afsted til Østen, USA eller Australien for at finde sig selv og forberede sig på, at resten af livet måske kommer til at ligge i mere faste rammer.

Denne lange rejser ofte ensbetydende med lange fodture som backpacker. Ikke sådan at forstå, at du nødvendigvis skal gå hele turen, men når du er på destinationen, vil du sande, at du oplever meget mere ved at tage mange delture til fods.

Forud for turen er det vigtigt at have planlagt, hvad du vil have med. Som ordet siger, så har backpackeren sin bagage med i rygsækken, og det sætter sine grænser. Find ud af, hvor lidt du kan nøjes med og læg så halvdelen tilside af det, du valgte i første omgang. Husk, at du kan vaske ude på destinationen. Og skulle der gå hul i sokkerne, kan du nok også købe nye derude.

Det er vigtigt at have ordentligt fodtøj. Du fortryder, hvis du tror, du kan klare lange ture i et par Converse. Køb ordentlige vandrestøvler, det vil du ikke fortryde.

Det er også vigtigt, at du prioriterer, hvad du spiser. Du har, hvis du er backpacker, sikkert ikke råd til at spise på restaurant hver dag. Men und dig nogle gode restaurantbesøg og brug så ellers de gadekøkkener, der findes mange steder, ikke mindst i Østen. Så prøver du også den lokale mad, som folk på stedet selv spiser. Køb også selv ind og lav mad, hvis du bor på hostel – så kan du også lære folk fra andre kulturer at kende.

Hvis din tur ikke er på over to måneder, anbefaler vi også, at du planlægger din rejserute rimeligt præcist og måske booker flyafgange m.v. forud. Så risikerer du ikke at spilde dage, fordi du ikke kan komme videre på din rejse.