Du kan finde midlerne til din rejse på flere måder: Lån, spar op eller træk på din arv eller formue. Det er jo de færreste, der uden videre kan trække de måske 50.000 – 75.000 kr ud af husholdningsbudgettet, som en længere rejse til en eksotisk destination hurtigt kan koste. Hverdagen er jo fyldt med udgifter til alt muligt andet fra måltidskasser over husleje til benzin, børnepasning og alt det andet, der hører hus og hjem til.
Måske bliver rejserne endda lidt dyrere i fremtiden. Hvis det bliver vedtaget, at der skal mere plads mellem flysæderne, kan det godt betyde, at de enkelte flyrejser stiger i pris.
Uanset hvad, er det vigtigt at sørge for, at likviditeten er på plads, når I skal afsted.
Den enkleste måde er at spare op. Hvis I ved, at I vil afsted på en længere rejse i løbet af et par år, er det relativt enkelt at få sparet i hvert fald en stor del sammen. Afsæt et fast beløb hver måned og sørg for, at det bliver sat ind på en konto, I ikke bruger i hverdagen. Så summer pengene sig stille og roligt op, og I behøver ikke at være bange for, at opsparingen alligevel ryger med i den daglige trummerum, som det ellers tit vil ske, hvis I bruger lønkontoen som opsparingskonto også.
En anden mulighed er at låne pengene. Kan du låne i din bank, er det fint, og ellers er der mange muligheder for at låne på nettet. Renterne kan svinge meget, så undersøg mulighederne grundigt, og se dig for, inden du skriver under på et lånedokument.
Allerbedst er det jo, hvis du kan trække på en opsparing, I allerede har – og sådan er det jo også nogle gange.
Under rejsen er det vigtigt med en blanding af kontanter og kreditkort. Mange steder er kontanter stadig den eneste mulighed for at betale, men det er usikkert at have for mange kontanter på sig.