Da de fleste har ferie mellem jul og nytår, er det blevet utroligt populært og rejse til sydens sol over (eller lige efter julen). Der er mange fordele ved og rejse i julen, men også nogle ulemper.

Prisen for en ferie i højsæsoner er ofteste højere end uden for season, dvs. Rejser du i November kan du nok spare nogle penge, fremfor og flyve når julen rammer os.

Men udover prisen, kigger vi i denne artikel nærmere på ulemper og fordele ved og rejse i julen.Ferie i julen

Det går du glip af

Bare fordi man går glip af noget, behøves det vel ikke og være en negative ting. Nedenstående er tre ting du går glip, og vi kommer med ideer til, hvordan man kan undgå og miste det helt.

Det triste vintervejr (som jo nok er en fordel)

Vi kan nok godt blive enige om, at det danske julevejr er koldt og trist, og de fleste drømmer sig nok hvert år væk fra det.
Men nogen mener også at det koldere vejr er en del af det, der gør julen hyggeligere.

Ser du det som en negativ ting, og miste julevejret, er det måske ikke en solskinsferie i Thailand elle de kanariske øer du skal booke, men måske booke en storbyferie i Nord- eller Østeuropa.

Julestemningen

Vær opmærksom på, at det ikke er alle lande der pynter lige meget op og gøre lige meget ud af julen. Så rejser du væk over julen, skal du nok være forberedt på, at gå glip af juleræset den 23. December, hvor alle skal færdiggøre julegaverne, eller de brændte mandler der dufter hele strøget op.

Men der findes også hoteller på solskinsdestinationerne der gør noget ud af og pynte op til julen og spille nogle glædelige julesange i juledagene – så tror du, at du vil savne julestemningen for meget, vil jeg klart anbefale du dobbelttjekker, at dit hotel har en form for julefejring planlagt.

JuleTV

Er du på juleferie, har du ikke rigtigt adgang til dansk TV, hvorfor I næppe kan se slutningen på årets julekalender for børn og voskne. De voksne overlever nok, ikke at se slutningen på The Julekalender (da I har set den 100 gange før), men har I børn med på rejse er det måske lidt sværere og glemme alt om årets julekalendre, hvorfor I måske skal have købt adgang til streamingtjenesterne hjemmefra.

OBS: selvom du har adgang til streamingtjenesterne med julekalendrene på – er det ikke sikkert du kan se indholdet fra udlandet, husk og tjekke dette ud inden.

Fordelene ved og rejse over julen

De 2 største fordele ved og rejse over jul og nytår er, at du kan rejse i 2 uger uden rigtigt og bruge nogle af dine feriedage herpå.

Derudover er den anden fordel, at du kan undgå julens stræs og jag, mens du ligger og soler dig på en strand i sydens sol.

Du behøves næppe mange flere fordele end disse

Go rejse