Motorcyklen har været et populært transportmiddel, siden den kom på banen i 1900-tallets begyndelse. En del forfattere har skrevet om den skønne oplevelse ved at køre på motorcykel. For eksempel Johannes V. Jensen, der kørte land og rige rundt på sin motorcykel i årene op til 1. verdenskrig. I novellen “Nåede de færgen” skrev han om, hvordan det kan gå, hvis man kører for hurtigt, men det er en anden sag.

Vi kan godt forstå, at motorcyklen er en populært transportmiddel. Har du prøvet at køre en, ved du, at fornemmelsen af de mange hestekræfter er meget tydelig, fordi du er i så tæt kontakt med maskinen. Det er ikke som i en bil, hvor du sidder indendøre i sædet og knap kan høre motoren brumme.

En rejseform til den frihedselskende

Som turcykel har motorcyklen flere fordele. Først og fremmest er motorcykelturen en rejseform for den frihedselskende. Du kan sno dig ud og ind i trafikken, og du får følelsen af frihed, når du suser ud ad landevejen.

Men motorcykel er også en forholdsvis billig rejseform. Selvom en moderne motorcykel er dyr at anskaffe, er den billigere i drift end en bil.

Mange har taget den klassiske tur på tværs af USA’s stater – oftest er de startet i øst og sluttet i vest i Los Angeles eller San Francisco. Der er ingen anden rejseform, der giver en mere autentisk følelse af USA, som vi alle drømmer om – fra 1950’erne og gennem 1960’erne og 1970’erne, da den amerikanske drøm for alvor kom i gang og blev udlevet. Med motorcyklen som rejseform kommer du tættere på naturen, de små byer, menneskene og den følelse af nærvær, som kan gøre en lang rejse så intens. Allerhelst skal denne tur selvfølgelig gøres på en Harley med den rigtige motorlyd.

Nogle motorcykler er udstyrsstykker, men den ægte følelse af rejsen på motorcykel får du med en basismaskine og så lidt bagage som muligt.