Man bliver altid i tvivl om, hvad man skal pakke og ugen inden man skal afsted har man altid 10 gode ideer, til noget der i hvert fald er absolut nødvendigt, at have med. Når du så når til dagen, hvor du skal pakke – ja, så har du helt glemt, hvad du skulle have med.

Derfor er et godt råd, altid skriv det ned, når du kommer i tanke om det – og så har du en tjekliste du kan følge inden afrejse.

Vi gennemgår i denne artikel, hvad man SKAL huske og have med – og ting man måske skal ud og have købt inden, hvor man skal være lidt bedre forberedt.

Det SKAL jeg bare have med på ferien

Der er altid en lang pakkeliste, af nødvendigheder og medbringe på sin ferie, vi har her listet en god del af dem.

 • Tandbørste
 • Tandpasta
 • Mobiloplader
 • Pas (hvis du skal udenlands)
 • Print dine flybilletter og bookingbekræftelser – eller hav dem downloaded og let tilgængeligt på din mobil
 • Gult & blåt sygesikring
 • Visa papirer – hvis det kræves for indrejse
 • Altid godt med lokalvaluta med hjemmefra, og det er der 2 grunde til, hæveautomater i lufthavne giver dig en utrolig dårlig vekslekurs, og det er ret ofte man skal bruge kontanter til og betale for at komme fra lufthavnen til sit hotel
 • Adapter (så du kan bruge dine elektronik i deres stik)
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Medicin

Gode ting og investere i for en bedre rejse

Vi anbefaler helt klart du i ugerne op til din ferie får styr på din rejseforsikring, får tjekket om det er anbefalet med vaccine i det område du skal rejse i (disse skal nogen gange tages måneder før).

Derudover er det altid en god ide og planlægge nogen underholdning, hvad end du rejser alene eller med hele familien – så er det oftest forbundet med en lang rejse og tage på ferie, så hvad end det er kør-selv-ferie eller du flyver afsted – så sørg for og have en bog eller nogle magasiner med til og holde dig beskæftiget. Måske download et par film på din ipad, hvis du rejser med børn.

Det er altid en god ide og medbringe en powerbank, da du formentligt ikke vil være ved siden af en stikkontakt hele dagen. Mange har allerede anskaffet sig en powerbank, hvis ikke kan du se, hvilken powerbank, der er bedst i test her.

Gode tips til og pakke sin kuffert

sådan pakker du mest optimalt

En god ting og kunne, når man pakker er og begrænse sig – man vil gerne have tøj og sko med til alle lejligheder, og noget og vælge i mellem – men faktum er, når vi først er afsted, får vi ikke brugt halvdelen af det vi har overpakket.

Du behøves ikke pakke hele kosmetikskabet og føntører/hårtører etc – da hotellet ofte har dette.
Vil du gerne medbringe din egen, så sørg for og koordinere, hvis I er flere der rejser sammen, så I ikke alle 4 pakker en hårtører og bruger plads herpå.

Man kan let overpakke af sko, og det er noget af det der vejer en del i ens kuffert. Begræns dig her, hvor 2-3 par sko og dine klipklapper, burde være nok til et par uger.
Og i stedet for 2-3 par sko i samme kategori, så medbring et par sko der er behagelige og gå langt I, et par pæne sko, hvis man skal ud om aftenen. Det tredje par kan man selv vælge, hvad man får brug for.

TIP1: hav de tungeste sko på i flyet.
TIP2: når du medbringer sko i din kuffert kan du med snilde pakke alle dine strømper i skøne, for og skabe plads til andet.