At leve er at rejse, sagde vores kendte eventyrdigter H. C. Andersen, som hvert år tilbragte måneder på farten. Enten på visit på de danske herregårde eller på lange udlandsrejser, hvor han søgte inspiration og stiftede langvarige bekendtskaber.

Han vidste også, at det er dyrt at rejse, men han tjente også mange penge. Han var, omregnet til dagens penge, mangemillionær. Vi, der ikke er så dygtige, må nogle gange ty til andre muligheder.

Mange muligheder på lånemarkedet

I dag er der mange måder at finansiere en rejse på. Nogle vil sige: Lån penge online, og det er bestemt en mulighed.

Hvis du googler emnet eller søger på en af de andre søgemaskiner, kommer der mange muligheder frem. Du vil også finde en række muligheder for at låne penge specifikt til rejser. Om det er en god idé, må du gøre op med dig selv. Nogle har det fint med at låne til finansiering af en rejse – og det er fuldt forståeligt. For hvem siger, at man er i stand til at foretage den lange rejse om nogle år? Måske trykker alderen, eller måske er arbejdet blevet så krævende, at det er umuligt at rykke flere uger ud af kalenderen til en længere rejse. Er der små børn i familien, er det heller ikke altid muligt at tage afsted på en længere tur. Det er alt sammen gode argumenter for, at det kan være en idé at låne til en rejse.

En mulighed, hvis du vil låne, er også at gå i din sædvanlige bank og høre om mulighederne. Her kan man også ofte få et forbrugslån. Nogle vil imidlertid hellere gå til en alternativ udbyder af lån, når det gælder formål som rejser og andre fritidsaktiviteter.

Har du ikke lyst til at låne, må du starte en opsparing, og ad den vej er det såmænd også muligt relativt hurtigt at skaffe midler til en længere rejse.